Nieuwe website is een investering

Nieuwe website is een investering

Een nieuwe website is een investering waardoor je onder bepaalde voorwaarden in aanmerking kan komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek en je minder inkomstenbelasting betaald. Hierdoor zal je netto minder gaan betalen voor de website. In tegenstelling tot wat veel (startende) ondernemers denken, geldt de investeringsaftrek naast de traditionele investeringen zoals machines en apparatuur, ook voor websites. Om direct in aanmerking te komen voor de investeringsaftrek van de website moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan:

  • De website moet minimaal € 2300,00 bedragen en worden opgenomen in de balans of € 450,00 met een totaal aan investeringen van minimaal € 2300,00 per jaar.
  • Het bedrag van de website moet ineens worden betaald
  • Als klant moet je eigendom worden van de website (in bezit zijn van de broncode en alle rechten)
  • De website mag niet worden doorverhuurd, tenzij het doorverhuren niet meer bedraagt dan 30% van de website.

Wanneer het investeringsbedrag ligt tussen de € 2.300 en € 55.248 bedraagt de investeringsaftrek 28% van het investeringsbedrag.

Het kan in sommige gevallen dus verstandig zijn om te kiezen voor een duurdere maar meer uitgebreide website. Daarnaast loont het de moeite voor  webshop ondernemers die op dit moment een webshop huren bij bijvoorbeeld SEOshop of Mijnwinkel, om te onderzoeken of een webshop kopen wellicht niet een stuk voordeliger is.

Neem voor meer informatie gerust contact op met ons.

About Santoso van Asseldonk

Projectcoördinator AWG-global
This entry was posted in Webdesign & development. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Volg ons op FacebookVolg ons op FacebookVolg ons op Facebook