Veel gemaakte basis SEO fouten

Veel gemaakte basis SEO fouten

Voor website eigenaren zijn er een aantal valkuilen wanneer zij starten met Zoekmachine optimalisatie. Deze zal je moeten zien te vermijden, daarom delen wij een aantal richtlijnen die op een positieve manier kunnen bijdragen in de ranking in de zoekresultaten (SERP).

De verkeerde keywords kiezen. Kies zorgvuldig de keywords waarmee je wilt concurreren en gevonden wilt worden. Een voorbeeld: Wanneer je een webshop in voetbalschoenen hebt, zal je niet het keyword “voetbalschoenen” moeten nemen. Het keyword “voetbalschoenen” is gewoon te algemeen en er zijn al vele oude en goed geoptimaliseerde webshops die altijd voor je in de zoekresultaten zullen zijn. Je zal een keyword voor je eigen niche moeten vinden waar veel op wordt gezocht en weinig concurrentie op is. Google Adwords keyword tool is een mooie start om je zoektocht te beginnen.

Dubbele Meta-tags. Dit is een veel voorkomende fout onder website beheerders en designers. Meta-tags moeten uniek zijn en zinvolle informatie bevatten voor elke afzonderlijke pagina. Voor uw meta description bijvoorbeeld, moet u volledige zinnen gebruiken alszijnde je naar een vriend schrijft. De paginatitel, meta description en trefwoorden moeten voor elke pagina verschillend zijn. Als ze hetzelfde zijn zullen zoekmachines deze beschouwen als dubbele content en de pagina lager rangschikken in de zoekresultaten.

Ontbrekende Title-tag. Voor elke pagina zal je een titel op moeten stellen. Deze titel moet zinvol zijn ten opzichte van de werkelijke inhoud van de webpagina. Vermijdt het gebruik van titels die langer zijn dan 60 tekens. Zoekmachines zullen alle symbolen na het 60e symbool niet meer meenemen.

Website gemaakt met Flash zonder alternatief HTML. Hoewel er zeer mooie en aantrekkelijk websites in Flash gemaakt kunnen worden, zullen en kunnen zoekmachines deze niet doorzoeken. Dit houdt in dat zoekmachines de inhoud van de pagina’s niet indexeren en dus ook niet zult stijgen in de rangschikking op de keywords die u heeft vastgesteld.

“Alt” tags in de code voor afbeeldingen. Helaas ontbreken alt tags op afbeeldingen nog veel te vaak. Zoekmachines kunnen niet zien wat is weergegeven op een afbeelding. Ze kunnen dus niet een foto van een bloem onderscheiden van een foto van een vrachtwagen. De enige manier waarop zoekmachines informatie over een afbeelding ontvangen is door de bestandsnaam, de titel en de “alt”-tag. Zorg ervoor dat u relevante titel en alt tags invoert voor elke afbeelding op de website. Het is vanzelfsprekend dat je de afbeeldingen betekenisvolle namen geeft; Vermijdt het gebruik van image1.jpg, image2.jpg, enz! Door het op de correcte wijze aan te pakken, ontvangen de zoekmachines de informatie die ze nodig voor de afbeeldingen. Bovendien zullen de afbeeldinen worden opgenomen in de zoekresultaten wanneer iemand een afbeelding in bijvoorbeeld Google images zoekt.

Gebrek aan inhoudelijke hiërarchie op de webpagina. Ook dit wordt door veel web beheerders en webdesigners onderschat; de kracht van een goed gestructureerde website. Zoekmachines ranken websites met goed georganiseerde inhoud hoger. Hiervoo zal je headings (h1, h2, h3) moeten gebruiken voor het ordenen van de tekst. Dit verbetert niet alleen de manier waarop zoekmachines de pagina indexeren maar bevordert tevens de de leesbaarheid voor bezoekers.

Mocht je na het lezen van deze tips desondanks toch nog hulp nodig hebben bij het optimaliseren van de website om hoger te ranken in de zoekmachines, neem dan gerust contact met ons op.

About Santoso van Asseldonk

Projectcoördinator AWG-global
This entry was posted in Zoekmachine Optimalisatie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.


Volg ons op FacebookVolg ons op FacebookVolg ons op Facebook