Web Design Advies – Het Pad Naar Geweldige Web Designs

Web Design Advies – Het Pad Naar Geweldige Web Designs

Websites die tegenwoordig niet goed werken zullen waarschijnlijk niet tot nauwelijks positieve bekendheid genereren. Dit komt vanwege het feit dat in ons leven steeds meer plaatsvindt op het web. Indien je meer wilt leren over het ontwikkelen van een effectieve website, waar bezoekers telkens naar terug blijven komen, dan is dit artikel bestemd voor jou.

Wanneer je een website aan het maken bent en je wilt de site af hebben binnen een bepaalde tijd dan zal je goed moeten focussen op tijdsmanagement. Je zult misschien geneigd zijn om taken uit te stellen tot in de toekomst aangezien het bouwen van een site veel kleine taken omvat. Indien je al deze taken op hebt gestapeld zullen ze op een bepald moment gedurende het project overweldigend over komen. Wees er daarom zeker van dat je ok de kleine taken afhandelt zo gauw deze zich presenteren.

Gebruik contrast kleuren tijdens het bouwen van je website, en houdt het simpel. Gebruik geen donkere tekst op een donkerdere achtergrond, dit maakt de pagina moeilijk leesbaar omdat het veel moeite kost voor je ogen om te lezen. Gebruik ook geen complexe patronen als achtergrond. Als je niet op let, dan kan de geschreven tekst zich gaan mengen met de achtergrond. Zwarte tekst op een witte achtergrond is perfect qua gemak.

Het overmatig gebruik van afbeeldingen is slecht. Denk eraan dat dit soort grafische elementen er lang over doen om te laden op de computer van een bezoeker. Plaats enkel afbeeldingen indien deze interessant zijn en een toegevoegde waarde hebben. Onthoud ook dat wat jij denkt dat wellicht een goed verzonnen ‘visuele touch’ is, misschien wel ongemakkelijk is voor iemand anders. De meningen zullen verschillen. Houdt gasten op je pagina door de volledige aandacht te geven aan je product of service. Wanneer je toch gebruik maakt van afbeeldingen, zorg er dan voor dit deze website geoptimaliseerd zijn zodat ze snel laden. Zorg er tevens voor dat de afbeeldingen een H-tag meekrijgen zodat Google weet waar de afbeelding over gaat.

Hoewel het veel voorkomt dat een website www. aan het begin van het adres heeft staan, moet je er altijd voor zorgen dat je website bereikbaar is, onafhankelijk van het feit of www er voor wordt gezet. Dit maakt het veel gemakkelijker voor wie dan ook om je website te bezoeken, onafhankelijk van hoe zij het adres typen. Gebruik tevens een 301 redirect om dubbele content van de websites met en zonder www te voorkomen.

Om bezoekers te helpen om bij het navigeren en je producten of diensten in de spotlight te zetten, moet je de site zo ontwerpen dat deze gebruikt maakt van onderscheidende kleuren. Dit maakt dat belangrijke content boven de rest van de site uit steekt als je kleuren kiest die contrasteren. Zo kan je voor ‘bestel’ knoppen het best de kleur oranje gebruiken. Uit onderzoek is gebleken dat deze kleur aanzet tot actie en mensen hierdoor sneller geneigd zijn op de knop te drukken.

Gebruik een Sitemap. Deze zijn handig voor je bezoekers en ook voor zoekmachines doordat ze een uitgebreide samenvatting geven van je gehele site. Het kan dienen als een gids voor bezoekers die op zoek zijn naar een bepaald gedeelte van je website, en staan jou toe om een oogje te houden op het design en de layout.

Een website van hoge kwaliteit ontwerpen hoeft niet zo moeilijke te zijn als je wellicht denkt. Zodra je weet wat je doet kun je een website bouwen die efficient is om te gebruiken en die je niet afleidt van de content.

Voor meer tips en tricks adviseren we je om te praten met de consultanten van AWG-global, web, website: http://awg-global.com

About Santoso van Asseldonk

Projectcoördinator AWG-global
This entry was posted in Webdesign & development. Bookmark the permalink.

Comments are closed.


Volg ons op FacebookVolg ons op FacebookVolg ons op Facebook