Webdesign en Development Tips voor het starten van een Webshop

Webdesign en Development Tips voor het starten van een Webshop

Er zijn miljoenen mensen die graag hun eigen webshop willen hebben maar niet weten waar ze moeten starten. In mijn zoektocht naar een antwoord op precies dezelfde vraag heb ik ontdekt dat het niet zo moeilijk is als we denken om een webshop te beginnen. Je kunt een webshop starten in no time. Dit artikel zal uitleggen op welke wijze dit is te realiseren.

Het eerste waar veel mensen bang voor zijn als ze een webshop beginnen is het web design en andere technische toverij. Maar geen paniek, er zijn complete software paketten beschikbaar die al deze technische zaken op zich nemen terwijl jij achterover leunt en geniet van een kop koffie. Alles wat jij hoeft te doen is een web design template selecteren, de producten van je winkel in te voeren en het belangrijkste, een effectieve manieren te vinden om je bedrijf te promoten. De volgende tips zullen je helpen om je online winkel makkelijk te ontwerpen.

Website design van jouw webshop

Als je een webshop start voor een kleine online business is de beste manieren om dit te doen door te kiezen voor een bestaand zogeheten template, de absolute basis die nodig is voor het opzetten van een webshop. Het ontwerpen van je eigen webshop vanaf nul kan een vervelende taak zijn en een verspilling van tijd.

Templates:

Als je niet zeker weet welk template je moet kiezen, kijk eens door de templates die beschikbaar zijn bij gehoste online webwinkel programma’s. Daarnaast zijn er vele fora met actieve gebruikers die graag antwoord geven op je vraag omtrent een betreffende template.

Thema’s:

Sommige online webshop builders bieden je ook de optie om een thema van het ontwerp te kiezen. Thema’s bevatten niet alleen het basis ontwerp mar ook elementen zoals lettertypes en tekststijlen. Met themas is het ook mogelijk om licht gevariëerde paginas over de gehele site te hebben. Bijvoorbeeld een webshop thema kan een product categorie pagina bevatten, een productbeschrijvings pagina, een “voeg toe aan winkelmandje” pagina en een betaalpagina.

Themabouwers:

Webwinkel software pakketten staan je ook toe om aanpassingen te maken aan een thema, zoals het veranderen van het kleurenschema, de tekstgrootte of de tekststijl. Je kunt ook een thema ontwerp vanaf nul zonder dat je HTML hoeft te kennen, maar dat is in de meeste gevallen niet nodig voor een kleine online winkel.

Professioneel Design:

Nu je het design van je online winkel hebt opgezet kun je een professional inhuren om het ontwerp tot in detail aan te passen voor de perfecte webshop. Je hoeft dit echter niet direct te doen, soms kan het handig zijn om eerst feedback te ontvangen van klanten maar ook van familie en vrienden om te bepalen of extra gedetailleerde wijzigingen nodig zijn.

De winkel vol zetten met producten

Het opzetten van een online winkel is eigenlijk hetzelfde als een fysieke stenen winkel. Zodra de structuur klaar is wordt het tijd om de winkel vol te zetten met producten. De gehoste webshop software pakketten staan je ook toe om zelf producten toe te voegen of te verwijderen. Uiteraard is het ook mogelijk om de prijs aan te passen. Mocht je er niet uitkomen dan is de klantenservice beschikbaar om je verder te helpen.

Wil je meer weten of het gebruik van gehoste kant en klare webshop pakketten voor jou de ideale oplossing is? Neem dan gerust contact met ons op voor ene vrijblijvend advies gesprek.

About Santoso van Asseldonk

Projectcoördinator AWG-global
This entry was posted in Advies. Bookmark the permalink.

Comments are closed.


Volg ons op FacebookVolg ons op FacebookVolg ons op Facebook