Stof tot bloggen

Webdesign en Development Tips voor het starten van een Webshop

Er zijn miljoenen mensen die graag hun eigen webshop willen hebben maar niet weten waar ze moeten starten. In mijn zoektocht naar een antwoord op precies dezelfde vraag heb ik ontdekt dat het niet zo moeilijk is als we denken om een webshop te beginnen. Je kunt een webshop starten in no time. Dit artikel zal uitleggen op welke wijze dit is te realiseren.

Het eerste waar veel mensen bang voor zijn als ze een webshop beginnen is het web design en andere technische toverij. Maar geen paniek, er zijn complete software paketten beschikbaar die al deze technische zaken op zich nemen terwijl jij achterover leunt en geniet van een kop koffie. Alles wat jij hoeft te doen is een web design template selecteren, de producten van je winkel in te voeren en het belangrijkste, een effectieve manieren te vinden om je bedrijf te promoten. De volgende tips zullen je helpen om je online winkel makkelijk te ontwerpen.

Website design van jouw webshop

Als je een webshop start voor een kleine online business is de beste manieren om dit te doen door te kiezen voor een bestaand zogeheten template, de absolute basis die nodig is voor het opzetten van een webshop. Het ontwerpen van je eigen webshop vanaf nul kan een vervelende taak zijn en een verspilling van tijd.

Templates:

Als je niet zeker weet welk template je moet kiezen, kijk eens door de templates die beschikbaar zijn bij gehoste online webwinkel programma’s. Daarnaast zijn er vele fora met actieve gebruikers die graag antwoord geven op je vraag omtrent een betreffende template.

Thema’s:

Sommige online webshop builders bieden je ook de optie om een thema van het ontwerp te kiezen. Thema’s bevatten niet alleen het basis ontwerp mar ook elementen zoals lettertypes en tekststijlen. Met themas is het ook mogelijk om licht gevariëerde paginas over de gehele site te hebben. Bijvoorbeeld een webshop thema kan een product categorie pagina bevatten, een productbeschrijvings pagina, een “voeg toe aan winkelmandje” pagina en een betaalpagina.

Themabouwers:

Webwinkel software pakketten staan je ook toe om aanpassingen te maken aan een thema, zoals het veranderen van het kleurenschema, de tekstgrootte of de tekststijl. Je kunt ook een thema ontwerp vanaf nul zonder dat je HTML hoeft te kennen, maar dat is in de meeste gevallen niet nodig voor een kleine online winkel.

Professioneel Design:

Nu je het design van je online winkel hebt opgezet kun je een professional inhuren om het ontwerp tot in detail aan te passen voor de perfecte webshop. Je hoeft dit echter niet direct te doen, soms kan het handig zijn om eerst feedback te ontvangen van klanten maar ook van familie en vrienden om te bepalen of extra gedetailleerde wijzigingen nodig zijn.

De winkel vol zetten met producten

Het opzetten van een online winkel is eigenlijk hetzelfde als een fysieke stenen winkel. Zodra de structuur klaar is wordt het tijd om de winkel vol te zetten met producten. De gehoste webshop software pakketten staan je ook toe om zelf producten toe te voegen of te verwijderen. Uiteraard is het ook mogelijk om de prijs aan te passen. Mocht je er niet uitkomen dan is de klantenservice beschikbaar om je verder te helpen.

Wil je meer weten of het gebruik van gehoste kant en klare webshop pakketten voor jou de ideale oplossing is? Neem dan gerust contact met ons op voor ene vrijblijvend advies gesprek.

Posted in Advies | Comments Off

Het Verhaal van het Web van Vandaag

Door de technologische vooruitgang leven we nu in een tijd waar onderzoek doen, lezen van nieuws en het bekijken van videos gemakkelijk te doen is door gebruik te maken van een computer. Onze dorst naar informatie wordt continu gelest door het World Wide Web.

Nieuwe hedendaagse websites hebben indrukwekkend webdesign. Er zijn ook enkele websites die touch screen technologie ondersteunen zodat je niet eens meer met je muis hoeft te scrollen of te nagiveren om van een bepaalde pagina naar de volgende te gaan.

Heb je jezelf ooit afgevraagd hoe dit allemaal is begonnen? Om hier antwoord op te geven gaan we terug in de tijd. Dit is hoe het allemaal begon.

De eerste websites werden gemaakt in de vroege jaren ’90. Maar de eerste ‘surfers’ uit die tijd konden niet anders zien dan een witte achtergrond, zwarte tekst en blauwe hyperlinks. Er waren in die tijd nog niet eens tabellen. Ja, alles was eenvoudig. Als kinderen van vandaag die webpagina’s zouden zien zouden ze vast en zeker zeggen “deze pagina is saai; ze hebben niet eens moeite gedaan voor deze website”. Maar voor de eerste generatie gebruikers was dit al een groot hulpmiddel om informatie te delen.

In het midden van de jaren ’90 vonden er een aantal verbeteringen plaats. Ontwikkelaars van software zullen gedacht hebben dat wanneer paragrafen, tabellen en afbeeldingen op papier gezet kunnen worden, webpaginas er ook beter uit zouden moeten zien. Ze verbeterden dit door een browser te ontwikkelen die dit soort features ondersteunde, de Netscape browser. Web designers hadden vanaf dat moment de mogelijkheid om eenvoudige text te mengen met grafische elementen. Tekstkleur en pagina achtergrond konden aangepast worden om de pagina er beter uit te laten zien.

In de late jaren ’90 waren webpagina’s beter geworden dan de pagina’s van de kranten en tijdschriften. Flash animatie werd geboren. Met de hulp van deze animaties werden websites nog beter qua uiterlijk.

De standaard taal van de web designers die gebruikt werd om web pagina’s te maken was enkel de HyperText Mark-up Language oftwel HTML. Door gebruik te maken van HTML tags konden designers de tekstkleur, tekstgrootte en de uitlijning van tekst aanpassen. Zo konden ze grotere tekst gebruiken voor titels en subtitels zodat alles er goed uitgelijnd uit zag. Maar het aanpassen van al deze elementen apart kostte designers veel tijd. Daarom werd er naast HTML ook een andere taal ontwikkeld voor webdesign, namelijk CSS (Cascading Style Sheet). Door een enkel woord aan te passen vanuit de CSS werden alle subtitels van de webpagina’s aangepast.

Na nog een aantal extra verbeteringen konden sommige features niet langer ondersteund worden door Netscape. De volgende generatie browser die werd ontwikkelt was Internet Explorer, die werd uitgebracht in augustus 1995. De volgende populaire browser was Mozilla Firefox welke uit kwam in november 2004. Naast Firefox is de meest gebruikte browsers van vandaag Google Chrome.

Makers van de eerste browsers hebben ook updates van hun browser uitgebracht om mee te kunnen komen met de populairste browsers van vandaag en dat is broodnodig. Zelfs op dit moment worden er meer en meer features toegevoegd aan het webdesign die gauw niet meer ondersteund zullen worden door de huidige browsers. Het spreekt daarom voor zich dat we de komende jaren iets nieuws kunnen verwachten in het World Wide Web.

Posted in Algemene Informatie | Comments Off

Waarom kiezen voor een Full Service Internetbureau?

Als je een website of webshop wilt te starten maar niet weet waar je moet beginnen, of wanneer je enkel de look van je huidige website wil verbeteren, dan kan een internetbureau uitkomst bieden. Het doel van elke online business is om een groot publiek aan te spreken en aan te trekken om omzet te genereren of informeren. Een professioneel Internetbureau maakt niet alleen een professionele website maar neemt ook de verantwoordelijkheid van het promoten van die website op het World Wide Web.

Een full service internetbureau help allerlei soorten online business op verschillende manieren. Een aantal belangrijke diensten die door hen geboden word zijn:

o   Website development
o   Web applicatie development
o   Website Hosting
o   E-commerce oplossingen
o   Grafisch Design
o   Logo & huisstijl Design
o   Flash Design

o   Multimedia presentaties
o   Database Design
o   Regulier Website Onderhoud
o   Programmeerwerk-Op-Maat

Voor ieder bedrijf is het noodzakelijk om een online presence te hebben. Internetbureaus helpen je om precies dat te bereiken. Vanaf de allereerste stap helpen zij je op weg en bieden ze ondersteuning bij vragen. Een bijkomend voordeel is dat je website gemaakt zal worden aan de hand van jouw eisen en specificaties zodat aan de doelen van jouw online business tegemoet wordt gekomen.

De huidige goede websites die gemaakt worden nemen de eisen van de gebruikers in acht, alsmede de presentatie en de content die potentiële klanten omzet in verkoopcijfers. Om een website te beginnen zal je daarom eerst na moeten denken over een aantal belangrijke punten. De gebruikers moeten de mogelijkheid krijgen om de gewenste informatie binnen een paar klikken te krijgen en het moet mogelijk zijn om terug te gaan naar de hoofdpagina met slechts een enkele klik. De website moet daarnaast compatibel zijn met alle bekende en minder bekende web browsers. Professionaliteit is de sleutel voor het succes van elk bedrijf. Deze professionaliteit moet ook terug te vinden zijn in je website. Een professioneel internetbureau helpt jouw om al deze doelen succesvol te bereiken en biedt vaak ook onderhoudsservices.

Nu je de voordelen kent van een internetbureau zal je voor jezelf de inschatting moeten maken of het inhuren van een full service internetbureau voor jou een meerwaarde biedt en je kan voorzien van je online behoeftes. Ben je hier niet zeker van plan dan altijd een vrijblijvende afspraak om hier achter te komen.

Posted in Advies | Comments Off

Web Design Advies – Het Pad Naar Geweldige Web Designs

Websites die tegenwoordig niet goed werken zullen waarschijnlijk niet tot nauwelijks positieve bekendheid genereren. Dit komt vanwege het feit dat in ons leven steeds meer plaatsvindt op het web. Indien je meer wilt leren over het ontwikkelen van een effectieve website, waar bezoekers telkens naar terug blijven komen, dan is dit artikel bestemd voor jou.

Wanneer je een website aan het maken bent en je wilt de site af hebben binnen een bepaalde tijd dan zal je goed moeten focussen op tijdsmanagement. Je zult misschien geneigd zijn om taken uit te stellen tot in de toekomst aangezien het bouwen van een site veel kleine taken omvat. Indien je al deze taken op hebt gestapeld zullen ze op een bepald moment gedurende het project overweldigend over komen. Wees er daarom zeker van dat je ok de kleine taken afhandelt zo gauw deze zich presenteren.

Gebruik contrast kleuren tijdens het bouwen van je website, en houdt het simpel. Gebruik geen donkere tekst op een donkerdere achtergrond, dit maakt de pagina moeilijk leesbaar omdat het veel moeite kost voor je ogen om te lezen. Gebruik ook geen complexe patronen als achtergrond. Als je niet op let, dan kan de geschreven tekst zich gaan mengen met de achtergrond. Zwarte tekst op een witte achtergrond is perfect qua gemak.

Het overmatig gebruik van afbeeldingen is slecht. Denk eraan dat dit soort grafische elementen er lang over doen om te laden op de computer van een bezoeker. Plaats enkel afbeeldingen indien deze interessant zijn en een toegevoegde waarde hebben. Onthoud ook dat wat jij denkt dat wellicht een goed verzonnen ‘visuele touch’ is, misschien wel ongemakkelijk is voor iemand anders. De meningen zullen verschillen. Houdt gasten op je pagina door de volledige aandacht te geven aan je product of service. Wanneer je toch gebruik maakt van afbeeldingen, zorg er dan voor dit deze website geoptimaliseerd zijn zodat ze snel laden. Zorg er tevens voor dat de afbeeldingen een H-tag meekrijgen zodat Google weet waar de afbeelding over gaat.

Hoewel het veel voorkomt dat een website www. aan het begin van het adres heeft staan, moet je er altijd voor zorgen dat je website bereikbaar is, onafhankelijk van het feit of www er voor wordt gezet. Dit maakt het veel gemakkelijker voor wie dan ook om je website te bezoeken, onafhankelijk van hoe zij het adres typen. Gebruik tevens een 301 redirect om dubbele content van de websites met en zonder www te voorkomen.

Om bezoekers te helpen om bij het navigeren en je producten of diensten in de spotlight te zetten, moet je de site zo ontwerpen dat deze gebruikt maakt van onderscheidende kleuren. Dit maakt dat belangrijke content boven de rest van de site uit steekt als je kleuren kiest die contrasteren. Zo kan je voor ‘bestel’ knoppen het best de kleur oranje gebruiken. Uit onderzoek is gebleken dat deze kleur aanzet tot actie en mensen hierdoor sneller geneigd zijn op de knop te drukken.

Gebruik een Sitemap. Deze zijn handig voor je bezoekers en ook voor zoekmachines doordat ze een uitgebreide samenvatting geven van je gehele site. Het kan dienen als een gids voor bezoekers die op zoek zijn naar een bepaald gedeelte van je website, en staan jou toe om een oogje te houden op het design en de layout.

Een website van hoge kwaliteit ontwerpen hoeft niet zo moeilijke te zijn als je wellicht denkt. Zodra je weet wat je doet kun je een website bouwen die efficient is om te gebruiken en die je niet afleidt van de content.

Voor meer tips en tricks adviseren we je om te praten met de consultanten van AWG-global, web, website: http://awg-global.com

Posted in Webdesign & development | Comments Off

Veel gemaakte basis SEO fouten

Voor website eigenaren zijn er een aantal valkuilen wanneer zij starten met Zoekmachine optimalisatie. Deze zal je moeten zien te vermijden, daarom delen wij een aantal richtlijnen die op een positieve manier kunnen bijdragen in de ranking in de zoekresultaten (SERP).

De verkeerde keywords kiezen. Kies zorgvuldig de keywords waarmee je wilt concurreren en gevonden wilt worden. Een voorbeeld: Wanneer je een webshop in voetbalschoenen hebt, zal je niet het keyword “voetbalschoenen” moeten nemen. Het keyword “voetbalschoenen” is gewoon te algemeen en er zijn al vele oude en goed geoptimaliseerde webshops die altijd voor je in de zoekresultaten zullen zijn. Je zal een keyword voor je eigen niche moeten vinden waar veel op wordt gezocht en weinig concurrentie op is. Google Adwords keyword tool is een mooie start om je zoektocht te beginnen.

Dubbele Meta-tags. Dit is een veel voorkomende fout onder website beheerders en designers. Meta-tags moeten uniek zijn en zinvolle informatie bevatten voor elke afzonderlijke pagina. Voor uw meta description bijvoorbeeld, moet u volledige zinnen gebruiken alszijnde je naar een vriend schrijft. De paginatitel, meta description en trefwoorden moeten voor elke pagina verschillend zijn. Als ze hetzelfde zijn zullen zoekmachines deze beschouwen als dubbele content en de pagina lager rangschikken in de zoekresultaten.

Ontbrekende Title-tag. Voor elke pagina zal je een titel op moeten stellen. Deze titel moet zinvol zijn ten opzichte van de werkelijke inhoud van de webpagina. Vermijdt het gebruik van titels die langer zijn dan 60 tekens. Zoekmachines zullen alle symbolen na het 60e symbool niet meer meenemen.

Website gemaakt met Flash zonder alternatief HTML. Hoewel er zeer mooie en aantrekkelijk websites in Flash gemaakt kunnen worden, zullen en kunnen zoekmachines deze niet doorzoeken. Dit houdt in dat zoekmachines de inhoud van de pagina’s niet indexeren en dus ook niet zult stijgen in de rangschikking op de keywords die u heeft vastgesteld.

“Alt” tags in de code voor afbeeldingen. Helaas ontbreken alt tags op afbeeldingen nog veel te vaak. Zoekmachines kunnen niet zien wat is weergegeven op een afbeelding. Ze kunnen dus niet een foto van een bloem onderscheiden van een foto van een vrachtwagen. De enige manier waarop zoekmachines informatie over een afbeelding ontvangen is door de bestandsnaam, de titel en de “alt”-tag. Zorg ervoor dat u relevante titel en alt tags invoert voor elke afbeelding op de website. Het is vanzelfsprekend dat je de afbeeldingen betekenisvolle namen geeft; Vermijdt het gebruik van image1.jpg, image2.jpg, enz! Door het op de correcte wijze aan te pakken, ontvangen de zoekmachines de informatie die ze nodig voor de afbeeldingen. Bovendien zullen de afbeeldinen worden opgenomen in de zoekresultaten wanneer iemand een afbeelding in bijvoorbeeld Google images zoekt.

Gebrek aan inhoudelijke hiërarchie op de webpagina. Ook dit wordt door veel web beheerders en webdesigners onderschat; de kracht van een goed gestructureerde website. Zoekmachines ranken websites met goed georganiseerde inhoud hoger. Hiervoo zal je headings (h1, h2, h3) moeten gebruiken voor het ordenen van de tekst. Dit verbetert niet alleen de manier waarop zoekmachines de pagina indexeren maar bevordert tevens de de leesbaarheid voor bezoekers.

Mocht je na het lezen van deze tips desondanks toch nog hulp nodig hebben bij het optimaliseren van de website om hoger te ranken in de zoekmachines, neem dan gerust contact met ons op.

Posted in Zoekmachine Optimalisatie | Comments Off

Wat maakt een goed logo?

Het ontwerpen van een goed logo is een vak en niet voor iedereen weggelegd. Het is natuurlijk mogelijk om zelf een logo te ontwerpen en door ons uit te laten werken. Schenk bij het ontwerpen extra aandacht aan de volgende punten.

Maak een uniek logo. Als het logo teveel lijkt op die van de concurrent is het mogelijk klanten te verliezen door verwarring. Verder is het natuurlijk onprofessioneel om een logo van een ander te ‘stelen’ en kan dit mogelijke juridische gevolgen hebben.

Ontwerp een logo dat de tand des tijds zal doorstaan. Mensen hebben de neiging om een logo te ontwerpen in de richting van de laatste trends. Het logo zal er dan op dat moment geweldig uitzien, maar houdt het logo nog stand over 4 jaar wanneer er een nieuwe trend is ontstaan? Ontwerp een logo dat over tien jaar nog steeds dezelfde boodschap en uitstraling overbrengt als nu.

Vermijd alle fancy technieken die beschikbaar zijn in grafisch ontwerp software. Wanneer je het logo wilt drukken op kleding kan er bijvoorbeeld geen schaduw of reflectie gedrukt worden. Zorg ervoor dat het logo kan worden geplaatst op verschillende ondergronden, niet alleen op papier maar ook op bijvoorbeeld kunststof (reclamebord/banner) katoen (kleding) en bedrijfsstempels.

Probeer het logo eenvoudig te houden zodat ook bij het schalen van het logo (verkleinen of vergroten) de uitstraling niet verloren gaat. Een complex logo zal veel details verliezen bij verkleining of kan onnodig de aandacht trekken op een design element bij vergroting.

Let op met kleurgebruik. De kleuren die je kiest moet passen bij het bedrijf (imago). Zorg er verder voor dat het logo ook in zwart-wit dezelfde uitstraling en boodschap blijft behouden waardoor het niet zijn herkenbaarheid verliest. Gebruik een contrastkleur indien je een design element wil benadrukken.

Zorg voor de juiste verhouding. Design het liefst een ontwerp dat in de buurt komt van een vierkant. Lukt dit niet probeer dan een horizontaal georiënteerd logo te ontwerpen. Voor websites en drukwerk is dit namelijk het meest praktisch.

Posted in Logo & Huisstijl design | Leave a comment

Nieuwe website is een investering

Een nieuwe website is een investering waardoor je onder bepaalde voorwaarden in aanmerking kan komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek en je minder inkomstenbelasting betaald. Hierdoor zal je netto minder gaan betalen voor de website. In tegenstelling tot wat veel (startende) ondernemers denken, geldt de investeringsaftrek naast de traditionele investeringen zoals machines en apparatuur, ook voor websites. Om direct in aanmerking te komen voor de investeringsaftrek van de website moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan:

  • De website moet minimaal € 2300,00 bedragen en worden opgenomen in de balans of € 450,00 met een totaal aan investeringen van minimaal € 2300,00 per jaar.
  • Het bedrag van de website moet ineens worden betaald
  • Als klant moet je eigendom worden van de website (in bezit zijn van de broncode en alle rechten)
  • De website mag niet worden doorverhuurd, tenzij het doorverhuren niet meer bedraagt dan 30% van de website.

Wanneer het investeringsbedrag ligt tussen de € 2.300 en € 55.248 bedraagt de investeringsaftrek 28% van het investeringsbedrag.

Het kan in sommige gevallen dus verstandig zijn om te kiezen voor een duurdere maar meer uitgebreide website. Daarnaast loont het de moeite voor  webshop ondernemers die op dit moment een webshop huren bij bijvoorbeeld SEOshop of Mijnwinkel, om te onderzoeken of een webshop kopen wellicht niet een stuk voordeliger is.

Neem voor meer informatie gerust contact op met ons.

Posted in Webdesign & development | Leave a comment

Volg ons op FacebookVolg ons op FacebookVolg ons op Facebook